Välkommen till Mancini

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

 

 

 

                                                     
 

 

Vi minns...

 

- Den härliga doften av nygräddat bröd i vedugnen, när kvinnorna samlades för att grädda bröd tillsammans. Men ack, inte alltid fick man smaka det nybakta då, det gamla skulle minsann ätas upp först!......    

                                  Claudio Mancini, Abruzzi

- Mamma med pastadegen och fyllningen till tortellini. Doften av ragu-såsen som puttrar på spisen i timtal för att få den rätta smaken. By-gemenskapen vid vinskörden med efterföljande fest, där vi barn tyvärr bara fick smaka på musten...........

                                                    Lombardiet

- Sittande på klippan vid havet och njuter av solens behag och doften av alger, väntar jag på min fars återkomst med dagens fiskefångst. Att få hjälpa till med och lära mig att skölja fisken i havsvattnet för att bibehålla smaken och sältan.

                                               Vincenzo DÁbramo,  Apulien

- Härlilga doften när man pressar oliver. Den har följt mig hela mitt yrkesliv. Jag blev kock, inte olivolje-sommelier, men lita på mig, jag känner igen en bra olivolja, industrin kan inte lura mig!

                                                 Domenico Lobina, Sardinien

- Vårens explosion av blommande mandelträd. På hösten sitter Papa Augusto och "hamrar" mandel för mandel på en stentrapp. Med lite tur får barnen smaka en eller två, inte mer..................... Frestande dofter av nygjorda sötsaker och desserter, då endast till högtider. Naturliga smakämnen och inga tillsatser!

                                                 Giuseppe Brigandi, Sicilien

 

Kära vänner, vi har upplevt detta och mycket annat  för många år sedan.

Det är kultur, vår kultur, som vi gärna delar med Er.

Genom att med dessa minnen som grund, tillsammans med våra övriga medarbetare, Apostolos Tsarapatsanis, Alexander Gavelin, Tina Dressel och Elisabeth Mancini, Mario Revuelta, Giuseppe Spatari och vår egen lärling Raoul Hammarström. Vill vi försöka återskapa dessa oförglömliga dofter, smaker och känslor.

                                                                        

Utvalda_rutan_3

 

 


Tel: 08- 21 53 10, info@mancini.nu